sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Latujen viemää

Talviloma alkoi ja lunastin itselleni antamani lupauksen. Menin suksikauppaan. Olin surffaillut netistä erilaisia suksia ja vaihtoehtoja, koittanut vähän perehtyä siihen, mikä olisi edessä. Henkisesti varauduin monen tunnin "näyryytykseen" kun eihän tän kokoiselle mitään suksia löydy.

Sain kuitenkin yllättyä iloisesti, sillä myyjä oli huipputyyppi! Esitteli, kertoi ja jaksoi vastata kysymyksiin. Lopulta sukset joihin mä päädyin oli myyjänkin mielestä loistava valinta, kun niitä testattiin sen paperinpalan kanssa. Löytyi siis helpolla hyvät ja tarpeeksi jämäkät.

Ja myyjä perehdytti vielä voitelunkin saloihin.

On se vaan jännä, miten aika muuttaa asioita. Sukset on muuttuneet vuosien saatossa hurjasti kuten myös monot. Muistan lapsuudesta sen, että varpaat oli aina jäässä vaikka olisi kuinka paljon ollut tilkettä varpaiden ympärillä. Sitä ongelmaa ei ollut tänään.

Niinpä uusien suksien kanssa kotiin, voiteet pohjaan ja koirat suksien kaveriksi autoon. Auton nokka merenjäälle iltapimeässä ja kokeilemaan, miltä se tuntuu vuosien tauon jälkeen.

Täytyy myöntää, että oli kyllä voittajafiilis! En kaatunut kertaakaan, voitelu oli kohdillaan ja hiihtäminen oli kivaa! Tätä lisää :)

Loman alun kunniaksi siivosin jälleen vaatekaappia ja totesin ettei mulla ole kuin yhdet istuvat housut ja pari paitaa, muut on isoja tai liian pieniä vielä. Viime kesänä ostin kaverilta säkillisen vaatteita, jotka suurin osa oli kokoa 42-44, eli ihan liian pieniä vielä silloin. Nyt suurin osa noista vaatteista on sopivia tai asteen verran kireitä. Jäi sinne vielä muutamat vaatteet odottamaan mun pienentymistä valmiina käytettäväksi.

Mutta se tunne, mikä tuli tavoitehousujen kanssa. Elokuussa ne housut ei nousseet kuin hätäsesti polven yläpuolelle. Nyt ne housut nousee ylös asti! Siis mahtavaa! Eihän ne kiinni mene, ei lähellekään eikä vyötärö ole oikealla kohdalla. Mutta nousee takapuolen yläpuolelle eikä purista reisistä! Paljon on tapahtunut siis viime kuukausien aikana! Taas sai tuntea sen, ettei tehty työ ole mennyt hukkaan! päin vastoin!

Ihanaa alkavaa viikkoa! Mulla on parin viikon talviloma, joka kuluu kuntoilun parissa ja inventaariota tehden kotona. Nyt on aika pistää kaikki turha pois :)

Ja uskon, että ladulle tähtään heti huomenna uudelleen, kyllä se vaan niin kivaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti